Események - katolikus.info - A keresztény hit és a politika

Ite, missa est!
Benedicamus Domino!
Látni és láttatni
Tartalomhoz ugrás
KÖSZÖNJÜK A JELENLÉVŐK ÉRDEKLŐDÉSÉT!

A fotókon:
Kutschi András plébános atya, Ficsór László (Keresztény Hit Alapítvány), Dr. Jungbert Béla nagykövet (Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend delegáltja), Dr. Balásházy Imre professzor (Családtudományi Társaság), Dr. Krajsovszky Gábor (SOTE, Gyógyszerészeti Intézet), Mindszenty-kutató
Munkás Szent József templom, Oroszlány
Részt kívánok venni a
Kereszténység és közélet Európában
című rendezvényen
szombaton, 2024. május 25-én

Tip

A program letöltése (PDF)
Kereszténység és közélet Európában
címmel
konferenciát rendezünk Oroszlányban a Munkás Szent József Plébániatemplomban

Konferencia helye: 2840 Oroszlány, Haraszthegyi u. 11.
Konferencia kezdési ideje: 2024. május 25. szombat 10 óra

A konferencia programja

• Kutschi András plébános atya Bevezetője. Videófelvétel: https://www.youtube.com/watch?v=7aXLer0AoUY&t=887s

• Ficsor László (Keresztény Hit Alapítvány) előadása: Harc az emberek ellen Feliratozással ellátott videófelvétel: https://www.youtube.com/watch?v=lRvwu303WAo&t=49s

• Jungbert Béla, Magyarország volt jordániai nagykövete, a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend magyarországi helytartója. Előadása: A szentföldi keresztények napjainkban - erőforrás számunkra, támogatás részükre. Videófelvétel: https://www.youtube.com/watch?v=QMSftzy59PE&t=229s

• Büfészünet (25 perc)

• Balásházy Imre (Európai Családtudományi Társaság) előadása: A házasság és a család elleni támadások, azok demográfiai válságot előidéző hatásai – 50 perc. E-mail: [email protected] vagy [email protected]


• Kerekasztal beszélgetés az elhangzottakról (kb. 60 perc)

Kérjük a részvételi szándék előzetes jelzését legkésőbb 2024. május 5-ig a mellékelt űrlapon, illetve az alábbi e-mail címen:
Kutschi András [email protected]

Mindenkit szeretettel várnak az előadók és a szervezők.

Rövidfilm: Oroszlány-Majkpuszta


Rendezvényeken való fénykép- és videofelvételek készítése

Felhívjuk a Keresztény Hit Alapítvány (a továbbiakban „Alapítvány”) rendezvényeire látogató személyek figyelmét, hogy az egyes rendezvények területére való belépésükkel kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy az Alapítvány munkatársai, engedéllyel rendelkező partnerek és sajtómunkatársak róluk kép és videó-felvételeket készítsenek. Az így készült felvételek készítésének és kezelésének célja, hogy az Alapítvány rendezvényeiről tudósítson, azokat népszerűsítse a honlapján, tájékoztató kiadványaiban, médiában, így közösségi médiában is, illetve sajtótermékekben való megjelenés útján. Ennek megfelelően a rendezvényeken való részvétellel az érintettek kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy a róluk készült kép és videó-felvételek rögzítésre és – többek között élő videóközvetítés formájában – nyilvános közlésre kerüljenek, azzal a kikötéssel, hogy a rajtuk szereplő személyek kizárólag kifejezett beleegyezésükkel nevesíthetőek. Amennyiben a rendezvényre látogató közszereplőnek minősül, beleegyezése nélkül is nevesíthető. A külképviselet jogosult a rögzített kép és videó-felvételek fent említett célnak megfelelő hasznosítására, felhasználására, sokszorosítására, közzétételére, átdolgozására és nyilvánosságra hozatalára anélkül, hogy a rendezvényre látogatók részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást nyújtana. A rendezvényeken készült fénykép és videó-felvételeket az Alapítvány határozatlan ideig, de legkésőbb az érintett általi adatkezelés megtiltásáig kezeli.

Március 15-ei nemzeti ünnepünk alkalmából Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusa szeretné meghívni Önöket a nemzeti ünnepünk alkalmából szervezett rendezvényünkre:
 
Időpont:         2024. március 15., péntek, 18.00 (belépés: 17.45 órától)
Helyszín:       Stiftung Gerhart-Hauptmann-Haus
Bismarckstrasse 90, 40210 Düsseldorf
Regisztrálni 2024. március 10-ig tudnak az alábbi e-mail-címen: [email protected]
Az esemény programját később küldjük el a résztvevőknek.
Örömmel várjuk visszajelzéseiket.
Üdvözlettel:
Magyarország Főkonzulátusa Düsseldorf
  
A hetedik helyen Orbán Viktor miniszterelnök áll. A magyarázat szerint a magyar politikus ellentmondásosságot váltott ki, mert határozottan kiáll Magyarország identitásának megtartása mellett, mint keresztény nemzet. „A magyarok a világ lakosságának 0,2%-át alkotják. Van-e értelme, hogy egy ilyen méretű nemzet állást foglaljon és kiálljon egy ügyért? Igen” – idézi a miniszterelnököt az amerikai lap, majd hosszasan bemutatja tevékenységét a keresztény értékek és identitás védelmében elmondott beszédeiből idézve.
Két magyar is szerepel egy amerikai katolikus magazin Év embere toplistáján

Az „Inside the Vatican” (A Vatikánon belül) amerikai katolikus havilap minden év januári számában közzé teszi az Év embere tizes listáját. A magazin szerkesztői kiválasztanak olyan személyiségeket, akik katolikus szempontból kiemelkedő hatást gyakoroltak tevékenységükkel környezetükre, szerepeltek a hírekben, illetve a világ és a hit fontos kérdéseiben jelentős szerepet vállaltak. 2019 eseményeire visszatekintve az amerikai katolikus havilap két magyart is besorolt toplistájába.


Ötödik helyen találjuk Böjte Csaba atyát, aki évtizedek óta fogad  be és nevel fel gyermekeket az utcáról. „Egy magyar ferences, aki  elhagyott gyermekeket segít” – így jellemzi a szerzetest a  tevékenységéről szóló hosszú méltatás. „Nemcsak élelmet és szállást  biztosít nekik, hanem bekapcsolja őket egy közösségbe is.”
Fotó: Csaba testvér Duisburgban Ficsor László lektorralwww.katolikus.info
Keresztény Hit Alapítvány
Ficsor László, a kuratórium elnöke

H-1133 Budapest, Pannonia u. 64/B
D-47441 Moers, Neuer Wall 2,
Észak-Rajna-Vesztfália, Németország
Bankszámaszámok:
Gránit Bank
HUF: 12100011-10679665 - HU09121000111067966500000000
EUR: 12100011-10679672 - HU26121000111067967200000000
Az Alapítvány munkatársai társadalmi munkában, fizetség nélkül végzik a munkájukat - Isten bizonyára meg fogja fizetni.
Felmerülnek  azonban olyan költségek, amelyeket a munkatársak nem finanszírozhatnakmeg  saját zsebükből.
Ezért minden adományért hálásak vagyunk!
Vissza a tartalomhoz